Wie zijn wij

PIA Service heeft alle disciplines en kennis in huis, die nodig zijn voor uw industriële automatisering. Als systeemintegrator bieden wij u volledige ondersteuning voor proces- en machinebesturingen.

Wij beschikken over:

  • Hard- en software-engineering
  • Paneelbouwafdelingen
  • Serviceafdelingen voor projecten van ontwerp tot realisatie

PIA Service staat voor Processing & Industriële Automatisering (PIA) Service. Het bedrijf begon in 2007 als eenmanszaak en is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met 45 medewerkers. Wij zijn actief in zowel binnen- als buitenland. Ons werk komt het beste tot zijn recht bij een goede en open relatie met onze klanten. Daardoor kunt u rekenen op automatisering die volledig bij u past en voorzien we u van advies op maat.

Alles wat we maken, wordt voor de bouw uitgewerkt in 3D. Daardoor weten we precies hoe onze ontwerpen eruit komen te zien en kunnen we onze kasten voorbewerkt laten maken. Voor het samenstellen van bedieningspanelen hebben wij een uitgebreide werkplaats van 1500 vierkante meter groot met een uitgebreid magazijn.

De paneelafdeling is opgebouwd uit twee afdelingen: paneelbouw en assemblage. Meerdere aantallen kleine panelen, kabelbomen of verdeelkasten, kunnen wij tegen voordelige tarieven laten samenstellen op de assemblage.

 
 

 

Voor de hardware-engineering zijn wij sinds 2015 EPLAN Certified Company; een kwaliteitslabel voor bedrijven die zich onderscheiden door hun diepgaande kennis van EPLAN. Uiteraard werken wij volgens de geldende richtlijnen, zoals NEN-EN-IEC 60204-1, NEN-EN-IEC 61439-1. Onze ontwerpen voldoen dan ook volledig aan de aanvullende informatie-eisen die hierbij horen.

Onze ontwerpen en besturingspanelen voldoen aan de strenge veiligheidseisen voor de Amerikaanse markt (Underwriters Laboratories 508A). PIA Service biedt hiermee de benodigde kennis, wet- en regelgeving voor een besturingspaneel voor de Amerikaanse markt.

Met dit keurmerk borgen we kennis, opvolging van adviezen, rapportages, normen, wet- & regelgeving, veiligheidslevels en kortsluitstromen, zodat u altijd een kwaliteitsproduct geleverd krijgt.

Veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons vanzelfsprekend. We zijn dan ook  ISO-9001- en VCA-gecertificeerd.

PIA Service is altijd op zoek naar de nieuwste technologische ontwikkelingen in besturingen en in de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door alle engineering zoveel mogelijk vast te leggen in het ontwerp, waardoor er minder technische kennis nodig is van de paneelbouwer.

Inmiddels zijn we zover dat vanuit onze engineering alle mechanische bewerkingen in een kast machinaal kunnen worden verwerkt. Dat bevordert de kwaliteit van het werk en vermindert de kans op faalkosten.

Daarnaast werken wij ernaar toe dat de paneelbouwer zonder papieren schema de kast in elkaar zet. Alle aansluitingen en draadroutes worden dan via een tablet weergegeven. Met deze inspanningen kunnen we de productiekosten verminderen voor al onze opdrachten.

PIA Service promo film