Wie zijn wij

PIA Service staat voor Processing & Industriële Automatisering Service. Het bedrijf is in 2007 opgericht als eenmanszaak en inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met 45 medewerkers. Het bedrijf heeft alle disciplines en kennis, die gerelateerd zijn aan de industriële automatisering, in huis.

Onze manier van werken kenmerkt zich door een open dialoog waarbinnen het belangrijk is dat de samenwerking met onze relaties langdurig op een prettige wijze verloopt. In een dergelijke omgeving komt onze dienstverlening het best tot zijn recht en kunnen wij, naast de uitvoering van de feitelijke werkzaamheden, indien gewenst, ook invulling geven aan een eventuele adviesfunctie ten behoeve van het project.

PIA Service is als systeem integrator in staat u een gehele ondersteuning te bieden voor proces en machinebesturingen. Wij beschikken over Hard en Software engineering, paneelbouw en service afdelingen om een project in zijn geheel in eigen beheer van ontwerp tot realisatie uit te voeren. Dit doen wij voor onze relaties in binnen en buitenland.

 
 

Voor de hardware engineering is ons bedrijf sinds 2015 EPLAN Certified Company. Hiermee wordt aangegeven dat de engineering op een hoog niveau ligt. Uiteraard doen wij dit volgens de geldende richtlijnen, zoals NEN-EN-IEC 60204-1, NEN-EN-IEC 61439-1. Hierdoor voldoen de ontwerpen ook volledig aan de aanvullende informatie eisen van deze normen, denk hierbij aan onderbouwing van PL berekeningen, bron documenten, component gewichten en verliezen. Alle ontwerpen worden in 3D voorafgaand aan de bouw van een besturingspaneel uitgewerkt. Hierdoor is voorafgaand een beeld van het eindresultaat. Door deze uitwerking kunnen wij kasten voorbewerkt laten maken.

Voor het samenstellen panelen hebben wij een uitgebreide werkplaats van 1500m2 met een uitgebreid magazijn. De paneelafdeling is opgebouwd uit twee afdelingen, paneelbouw en assemblage. Bij meerdere aantallen kleine panelen, kabelbomen, of verdeelkasten kunnen wij dit tegen gunstige tarieven op de assemblage laten samenstellen.

Onze opdrachtgevers vragen professionele oplossingen en adviezen voor hun vraagstukken. Niet al onze opdrachtgevers zijn zich ervan bewust dat ze wel zelf aansprakelijk zijn voor de panelen die worden ingekocht. Ze vragen dus specialistische kennis aan de systemintegrator of paneelbouwer. Met dit kwaliteitskeurmerk borg je deze kennis, opvolging van adviezen, rapportages, normen, wet- & regelgeving, veiligheid levels, kortsluitstromen en wat er voor nodig is om onze opdrachtgever een kwaliteitsproduct te leveren. Dankzij het kwaliteitslabel voor de paneelbouw is dit nu meetbaar en geeft de opdrachtgever zekerheid over de kwaliteit van het besturingspaneel.

Veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons vanzelfsprekend. We zijn dan ook  ISO-9001 en als bedrijf VCA* gecertificeerd.

PIA Service is als bedrijf continu zich aan het ontwikkelen om de technologische ontwikkelingen niet alleen in de besturingen toe te passen, maar ook in de bedrijfsvoering. Wij werken ernaar om alle engineering zoveel mogelijk in het ontwerp vast te leggen zodat er minder technische kennis van de paneelbouwer wordt gevraagd. Inmiddels zijn wij zover dat vanuit onze engineering alle mechanische bewerkingen in een kast machinaal verwerkt kunnen worden. Dit bevorderd de kwaliteit van het werk en reduceert de kans op faalkosten. Daarnaast werken wij er naar toe dat de paneelbouwer zonder papieren schema de kast in elkaar gaat zetten. Alle aansluitingen en draadroutes worden dan via een tablet weergegeven. Al deze technologische ontwikkelingen moeten bijdragen aan reductie in productiekosten voor al onze opdrachten.

Onze ontwerpen of besturingspanelen voldoen aan de normering van Underwriters Laboratories (UL). Dit betekent dat deze aan de strenge veiligheidseisen van UL508A voldoen. De UL508A is het technische standaard voor de Amerikaanse markt. PIA Service biedt hiermee een krachtige engineering voor boring van kennis, wet en regelgeving voor een besturingspaneel voor de Amerikaanse markt.

PIA Service promo film