Machine besturingen

PIA Service beseft als geen ander hoe belangrijk een machine besturing is. Bij veel van onze opdrachtgevers zal de besturing en software een onderdeel uitmaken van de gehele machine. De uiteindelijke verantwoording van de CE ligt bij de OEM machinebouwer. Daarom stelt PIA Service, hoge eisen aan kwaliteit van de besturingspanelen en betrouwbare software. Al onze besturingspanelen worden middels machine bewerkt vanuit een 3D visualisatie.

Voor veel machinebouwers is het niet duidelijk of een paneel voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Daarvoor is inmiddels het Kwaliteitslabel tot stand gekomen dat jaarlijks geaudit wordt. PIA Service is in het bezit van dit kwaliteitslabel en toont hiermee aan dat ze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving voor onderbouwing van de CE documentatie van de machine.

De hard en software worden volledig objectgericht opgebouwd met duidelijke gestructureerde methoden. De engineers zijn ofwel Eplan, of Siemens gecertificeerd.

 

Expert in engineering

Wilt u meer weten? Ons team staat graag voor u klaar. Bij PIA Service bent u gegarandeerd van kennis en vakkundigheid.

 

Onze visie

Onze visie voor de software is dat deze zonder software engineer in bedrijf genomen moet kunnen worden en alle parameters of aanpassingen vanuit het HMI/SCADA worden ingevoerd. Dit geldt voor alle onderdelen van de software, denk daarbij aan recepten, datalogging, wachtwoord management, parameters, tijden.

Wij werken graag aan projecten, maar laten de vrijheid voor gebruikers afhankelijke instellingen geheel open en laagdrempelig benaderbaar voor onze opdrachtgevers.