Menu

Nieuws

nieuws-tia-portal

“Software genereren via TIA Portal Openness is pure tijdswinst”

PIA Service werkt al tien jaar met de TIA Portal voor industriële automatisering van Siemens. PIA was in 2011 een van de eerste gebruikers van de TIA Portal. Reden voor Siemens om een uitgebreid verhaal aan ons te wijden op hun website. John de Krijger (onze eigenaar) legt hierin uitgebreid de grote voordelen uit van het gebruik van TIA Portal Openness uit: Automatiseren van tijdrovend programmeerwerk en kortere commissioningtijden voor klanten.

Interessante quotes uit het artikel:

“Wij zijn de TIA Portal-bibliotheek aan het vullen met zelf geschreven standaard functieblokken. Hierdoor hoeven we alleen nog de hoofd routine afloop van de software voor projecten te programmeren. De buitenste schil van de software wordt gegenereerd. We hoeven bijvoorbeeld voor een project met 100 motorgroepen niet meer 100 keer een motorgroep aan te maken. Dat gaat automatisch en snel. Naast de tijdsbesparing die dit oplevert, voorkomt het ook fouten en zijn we niet meer afhankelijk van één programmeur. We programmeren allemaal op hetzelfde niveau en kunnen medewerkers beter uitwisselen tussen verschillende projecten.”

“We kunnen straks sneller programmeren omdat we minder handmatig hoeven te doen. Alle randvoorwaarden, zoals alarmering en kleurinstellingen, staan al klaar. We hebben het nog niet losgelaten op een concreet project, maar dat gaat weldra gebeuren.”

“Ik wil ernaar toe dat we straks geen softwaremedewerker meer nodig hebben om een machine te kunnen aanpassen. Daar speelt ook de schaarste op de arbeidsmarkt een rol in. Wij kunnen nu al grote installaties in minder dan twee dagen in bedrijf stellen en zijn er heel dicht bij dat we niet meer het veld in hoeven voor een inbedrijfstelling. Trainingen kunnen we virtueel verzorgen. Als de software gemaakt is, kunnen we de functionaliteit voor 100% simuleren. Dit alles vertaalt zich in kortere commissioning tijden en dus besparingen voor onze klanten.”

“PLC-programmeurs werken in een andere taal dan Openness-programmeurs, maar die grenzen beginnen te vervagen. Het wordt steeds meer een combinatie.” Een combinatie, die PIA Service goed in de vingers heeft. “Net als Siemens willen wij vooroplopen met ontwikkelen. Hierdoor kunnen we elkaar ook versterken. Die lijn moeten we blijven volgen.”

Onze opdrachtgevers