Menu

Kwaliteitscontroleur/Tester

Ben jij zorgvuldig en pietje precies? Ben jij bekend met paneelbouw? Zorg jij dat de elektrische schakelkasten foutloos en werkend de deur uit gaan naar de klant? PIA is op zoek naar een kwaliteitscontroleur (32 – 40 uur) op locatie in Joure die affiniteit heeft met de elektrotechniek en ervaring heeft met het waarborgen van kwaliteit. Deze functie wordt ook beschikbaar gesteld voor paneelbouwers die graag de volgende steppen zetten naar de functie van kwaliteitscontroleur, dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Werken bij PIA Service B.V.!

PIA Service BV is een organisatie met 2 vestigingen gericht op processing en industriële automatisering. Met een gedreven professioneel team heeft PIA alle disciplines in huis om projecten voor industrie of machinebouwer (OEM) vorm te geven in binnen- en buitenland. Een flexibele combinatie van praktische kennis en de toepassing van moderne technologie garandeert een onderscheidend aanbod voor o.a. levensmiddelen, watersector, kleine chemie, automotive, verpakking en agri-branche.

PIA Service BV werkt als systemintegrator continu aan innovatieve ontwikkeling in techniek en project ondersteuning. Naast de organisatorische ontwikkelingen maakt PIA zich ook sterk voor kwaliteit, samenwerking, opleiding en behoud van de paneelbouw maakindustrie in Nederland middels de Fedet paneelbouw federatie.

Wat ga je doen?

 • Je voert de kwaliteitscontrole uit volgens de geldende normen (NEN1010, NEN61.439 & NEN60.204), specificaties en eisen van onder andere de klant en binnen de geldende normen en standaarden van PIA.
 • Je test en controleert de schakelkasten volgens bovengenoemde normen voordat deze worden opgestuurd naar de klant.
 • Je stelt werkbeschrijvingen op voor repeterende schakelkasten.
 • Je houdt wijzigingen bij van de werkprocessen en past dit indien nodig aan in het PIA handboek paneelbouw.
 • Je werk is elke dag anders en zeer afwisselend. Geen besturingspaneel is namelijk hetzelfde, de schakelkasten worden gemaakt voor verschillende branches: van chemie tot food, van water tot farmacie.

Dit breng je mee

 • MBO-diploma niveau 4 Energietechniek of gelijkwaardig.
 • Basiskennis van Office pakketten als Outlook/Word/Excel.
 • Je hebt kennis van elektrotechniek en Industriële automatisering.
 • Je hebt kennis van pneumatiek, PLC’s en het lezen van elektrotechnische tekeningen.
 • Je bent in het bezit van diploma VCA.
 • Je beschikt over enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in een vergelijkbare functie.
 • Je bent stressbesteding en kan prioriteiten stellen.
 • Je bent sterk in communicatie naar je collega’s en leidinggevenden.
 • Flexibele instelling. Je bent, indien nodig, ook buiten de normale werktijden inzetbaar.

Dit verdien je

Werken bij PIA Service is leuk. Wij bieden jou een dienstverband aan waarbij je 32 tot 40 uur per week werkt en daardoor 10-13 dagen ADV per jaar opbouwt, conform de CAO klein metaal. We bieden een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie. Als kwaliteitscontroleur krijg je bijbehorende gereedschappen tot je beschikking en een eigen plek in de werkplaats (testafdeling). Binnen ons bedrijf is er een comfortabele werkomgeving en een informele sfeer. Wij zijn actief bij interessante en afwisselende klanten en wij vinden het belangrijk dat onze werknemers continu blijven leren en bieden daarom ruimte voor opleidingen/trainingen en cursussen.

Ben jij degene die we zoeken?

Mail dan je CV met een kort bericht waarin je vertelt waarom je graag bij ons wilt werken naar ewr@piaservice.nl ter attentie van Els van Woensel. Je krijgt altijd een reactie terug!

Onze opdrachtgevers